Foynitsa’da Sufi Müzik Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Foynitsa Yunus Emre Enstitüsü ve Foynitsa İslam Meclisi işbirliğiyle 27 Mayıs 2016’da Foynitsa’da sufi müzik konseri gerçekleştirildi.   Enstitü, Foynitsa’da geleneksel olarak düzenlenen Ramazan karşılama programına Bosna Hersek’in ünlü sanatçılarından Armin Muzaferija ve Mesudiye Tekkesi korosu ile katılım sağladı.

Program Foynitsa Başimamı Edin Rojo, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman ve Foynitsa İslam Meclisi Başkanı Ramiz Meşa’nın konuşmaları ile başladı.  Etkinlik, Armin Muzaferija’nın semazenler eşliğinde seslendirdiği Boşnakça ve Türkçe ilahilerle başladı. Ayrıca Foynitsa İslam Meclisi, Srma, Drin Ruh ve Sinir Hastalıkları Rehabilitasyon Merkezi koroları da programa çeşitli ilahiler ile katılım sağladı.

Foynitsa Kud 1001 Noç folklor ekibinin de yöresel halk oyunu sergilediği program, Sanatçı Armin Muzaferija ve sanatçı Orhan Çakmak’ın birlikte bir Boşnakça- Türkçe bir Türkü seslendirmesi ile sona erdi. Kapalı spor salonunda gerçekleştirilen programa Foynitsa halkı yoğun ilgi gösterdi.