Foynitsa’da El Sanatları Sergisi Ve Sertifika Töreni

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Ümraniye Belediyesi ve Foynitsa Belediyesi işbirliğiyle 8-14 Kasım 2014 tarihleri arasında Yunus Emre Enstitüsü Foynitsa Türk Kültür Merkezinde El Sanatları Sergisi ve Sertifika Töreni gerçekleştirildi.

13 Ekim - 7 Kasım 2014 tarihleri arasında Foynitsa Türk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen keçe, kurdele nakışı ve ebru kurslarına çocuk, genç ve yetişkin gruplarından oluşan yaklaşık altmış kursiyer katıldı.

Ümraniye Belediyesi sanat eğitmenlerinden Sibel Cansu Ebru sanatını; Zehra Ekmekçi ise keçe ve kurdele sanatının inceliklerini öğretti. Kursiyerler kurdele nakışı dersleri ile çeşitli tablolar, masa örtüleri türünde; keçe dersleri ile çantalar, şapkalar, yelekler vb.  hediyelik eşya tarzında çeşitli ürünler ortaya koydular. Ebru dersleri ile kağıda, kumaşa, seramik ve yaprak üzerine ebrular yaparak şallar, tablolar, bayraklar vb. birçok ürün ortaya koydular.  

Kısa bir sürede çok şey öğrendiklerini ifade eden kursiyerler bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Yunus Emre Enstitüsü, Ümraniye ve Foynitsa Belediyelerine teşekkürlerini sundular. Geleneksel Türk el sanatlarını tanıtmak ve Foynitsalı gençlere, hanımlara meslek edindirmek amacıyla gerçekleştirilen kurslar ücretsiz olarak yapıldı.