Milodraj’da "Varlığımızın Şahidi Tarihi İzler" Resim Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Foynitsa Yunus Emre Enstitüsü ve Fatih Milodraj Derneği iş birliğiyle, "Ahidname'nin Mesajları" programları bünyesinde Fatih Sultan Mehmet Han'ın Bosna Fransiskanları’na Ahidname'yi verdiği Milodraj tepesinde resim çalışmaları yapıldı. 

Saraybosna, Kiselyak, Milodraj, Busovaça ve Foynitsa şehirlerinden iki yüz öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik öncesi öğrencilere kalem, boya, kâğıt gibi materyaller hediye edildi.

Bu yıl "Varlığımızın Şahidi Tarihi İzler" temasıyla gerçekleştirilen resim çalışmaları, 25 Mayıs'ta Milodraj'da sergilendi ve dereceye girenlere çeşitli ödüller takdim edildi.  Kiselyak’ta aynı gün düzenlenen “Ahidname’nin Mesajları” sempozyumuna konuşmacı olarak katılan tarihçiler, Fransizkan Manastırı ruhbanları ve sempozyum katılımcıları Milodraj’daki resim sergisini ziyaret etti.

Dereceye giren ilk üç öğrenciye sırasıyla tablet, giyim hediye çeki ve kol saati hediye edildi. Birinciye hediyesini Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk, ikinciye tarihçi ve yazar Yıldırım Ağanoğlu, üçüncüye ise Foynitsa Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Yunus Cunedioğlu takdim etti. Ayrıca resim çalışmasına katılan tüm öğrencilere kardeş belediyelerden Bosnalı öğrencilere gönderilen sırt çantalarından ve Yunus Emre Enstitüsü yayınları olan Ayvaz Dede ve Çanakkale çizgi romanlarından hediye edildi.

Boşnakların İslam Geleneği Enstitüsü Müdiresi D?evada Šuško ve Kiselyak İslam Birliği Meclisi Başimamı Kenan Bajri?, Bosna-Hersek Riyaseti adına “Ahidname’nin Mesajları” programına verdiği desteklerden ötürü Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerini sunup bu iş birliğinin devam etmesini temenni etti.