Kiselyak’ta 15 Temmuz Darbe Girişimi Paneli ve Fotoğraf Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yer edinen FETÖ’nün darbe girişimi Bosna Hersek’in çeşitli şehirlerinde anlatılmaya devam ediliyor.

Foynitsa Yunus Emre Enstitüsü, İslam Teşkilatı Milli Görüş Balkan Başkanlığı ve Kiselyak İslam Meclisi iş birliğiyle 13 Aralık 2016 tarihinde Bosna Hersek’in Kiselyak şehrinde “15 Temmuz Darbe Girişimi Paneli ve Fotoğraf Sergisi” programı gerçekleştirildi.

Kiselyak İslam Meclisine ait Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman, İslam Teşkilatı Milli Görüş Balkan Teşkilat Başkanı Edin Salkoviç ve Osmanlı Araştırmaları Merkezi Başkanı Sedad Beşliya birer konuşma gerçekleştirdi. Edin Salkoviç, Osmanlı döneminden itibaren Türkiye’deki darbelerin tarihi seyrini aktardı.  Program, MEB tarafından 15 Temmuz darbe girişimi ve demokrasi nöbetleri ile ilgili hazırlanan kısa belgeselin Boşnakça alt yazılı olarak izletilmesiyle devam etti. Akabinde Enstitü Müdürü Yaman, 15 Temmuz 2016’da Türkiye’de yaşanılan darbe girişimi, sonrasında Türkiye’nin mevcut durumu ve FETÖ hakkındaki sunumunu gerçekleştirdi. Sedad Beşliya ise 15 Temmuz darbe girişiminde Türk halkının nasıl direnip darbeyi engellemeyi başardığını, tarih bilinci ve Müslüman ülkelerin içinde bulunduğu durum ile bağdaştırarak anlattı.

Panel sonunda Kiselyak Başimamı Kenan Bayriç tarafından şehitler ve Müslüman ülkeler için dua edildi.  Program, AA’nın darbe girişimi ve demokrasi nöbetleri ile ilgili fotoğraf sergisinin gezilmesi ile sona erdi.