“Tercihim Türkçe” Öğrencileri Türkiye’de

Yazıcı-dostu sürüm

Foynitsa Yunus Emre Enstitüsünde ve Bosna Hersek’te bulunan diğer okullarda “Tercihim Türkçe" projesi kapsamında Türkçe dersi alan öğrenciler arasından seçilen 25 Bosna Hersekli öğrenci, Ümraniye Belediyesi tarafından Türkiye’de ağırlandı.

Foynitsa, Travnik ve Gornji Vakuf’tan gelen öğrencilerin hem Türk kültürünü tanıması hem de Türkçe pratik yapmalarını sağlamak amacıyla İstanbul ve Bursa’da çeşitli geziler içeren bir program düzenlendi.

10-20.07.2018 tarihleri arasında düzenlenen programın ilk gününde Bosna Hersekli öğretmenler ve öğrenciler Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ı makamında ziyaret ederek kendilerine teşekkürlerini sundular. Öğrenciler, 10 günlük Türkiye seyahatinin ardından Türkiye’ye ve Türkçeye olan sevdaları artmış olarak geri döndüler.

“Tercihim Türkçe”         

Yunus Emre Enstitüsünün yurt dışında Türkçe öğrenme taleplerini karşılamak amacıyla hayata geçirdiği projelerden biri de “Tercihim Türkçe”dir.

Türkçenin devlet okullarında seçmeli yabancı dil olarak okutulmasına yönelik çalışmalar da yapan Yunus Emre Enstitüsü, ilk kez Bosna Hersek’te ortaya çıkan öğretim programı ve ders malzemesi ihtiyacına yönelik müfredat ve araç gereç geliştirme süreçlerini tamamlayarak Amman, Köstence, Mostar, Saraybosna, Tiflis, Batum, Tokyo ve Varşova’da Türkçenin seçmeli ya da zorunlu yabancı dil dersi olarak orta öğretim okullarında okutulmasına katkı sunmaktadır.

“Tercihim Türkçe” projesi kapsamında, gerektiğinde öğrencilere materyal ve kırtasiye desteği sağlayan Yunus Emre Enstitüsü, özellikle öğretmenlerin meslekî gelişimlerine katkı sunmak amacıyla çeşitli eğitimlerin yanı sıra kültürel seminer programları da düzenlemektedir.